Paarse en Witte dovenetel
Gebruik algemeen |
De hele bovengrondse plant kan gebruikt worden in allerlei groentengerechten zoals: - Voeg toe aan een gebakken uitje met champignons. - Wok ze samen met spinazie - Het jonge blad en bloemen door een salade. - Blad en bloem zijn heel geschikt in een theemengsel - Bloemen zijn lekker in een salade. Dovenetel is een goede vervanger voor Grote brandnetel |
Gekookte dovenetelIngrediënten:
|
Bereiding: De bladeren en bloemen zander stengels en stelen wassen en fijn hakken. Fijngesneden ui smoren in wat vet, de dovenetel erbij doen en 3 - 4 minuten laten uitdampen op klein vuur. Binden met een beetje meel, water of bouillon erbij gieten, even laten koken en zout naar smaak toevoegen. |
Thee van Witte dovenetelIngrediënten:
|
Neem gelijke delen dovenetel, vrouwenmantel en duizendblad. Neem een handvol op een ½ l water. Laat 10 min. trekken en zeef het daarna. |