Zeesla
Tapenade van zeeslaIngrediënten:
|
Bereiding: Van zeesla kun je tapenade maken. Heb je verse zeesla, dan kun je het zeewier na het afspoelen meteen gebruiken. Doe gedroogde zeesla vijf minuten in koud water. Andere soorten zeewier kun je er ook bij doen. Gebruik een blender om het zeewier te mixen en voeg olijfolie en citroen toe voor een frisse smaak. Koop Turks brood, doe er een beetje zeesla op en eet je tapenade met wat peper en zout. Meer ideeën? Je kunt de tapenade ook als pastasaus gebruiken of op je boterham smeren. |
ZeewierfalafelVoor 4 personen Ingrediënten:
|
Bereiding: Pureer de aardappels en erwten. |
Zeewiersoepvoor 4-5 personen Ingrediënten:
|
Bereiding: Snij de ui in ringen en kook de ui. Voeg de schoongemaakte champignons toe. Snij de Zeesla in reepjes en voeg dit toe aan de soep. Laat de soep 2 minuten koken en voeg sojasaus naar smaak toe. Laat de soep vervolgens nog enkele minuten koken. |