Witte mosterd en Zwarte mosterd

   

Gebruik algemeen

De jonge bladeren van de witte en zwarte mosterd zijn eetbaar en jong blad heeft een frisse scherpe smaak en kan in salades worden gebruikt.
Oudere bladeren dienen eerst kort gekookt te worden en kunnen dan als groente worden gegeten.
Van het zaad kan mosterd worden gemaakt.

Mosterd

Ingrediënten:

  • een flinke hoeveelheid mosterdzaad
Bereiding:
Meng mosterdzaad met een klein beetje azijn. Gebruik hierbij een vijzel.Voeg suiker en water toe naar eigen smaak.

Eventuele toevoegingen:
Kurkuma is een kruid welke de mosterd maar ook kerrie geel kleurt. Voeg een klein beetje toe, kurkuma heeft weinig smaak van zichzelf.

De gewoonte om mosterd geel te kleuren is een Engelse gewoonte, maar dit wordt steeds minder gedaan.

Rozemarijn geeft aan mosterd een aromatische smaak.
Mierikswortel versterkt de smaak van mosterd.
Zwarte korrelpeper wordt vaak in commerciele mosterd toegevoegd.