Waterpeper
Gebruik algemeen |
Voordat in de 16e eeuw het specerij peper naar Europa kwam gebruikte men waterpeper om een gerecht die smaak mee te geven. Wanneer je kookt met planten kun je peper dus goed vervangen door Waterpeper. |
Waterpeper fruitsaladeIngrediënten:
|
Bereiding: Bak de kipfilet gaar en snijd deze in reepjes. |
Koudekomkommersoep met Munt en WaterpeperIngrediënten:
|
Schil de komkommers en haal de zaadlijsten eruit met een lepel. Snijd de komkommers in stukjes. Schil de ui en snijd deze in stukjes. Schil de knoflook en pers de teentjes uit. Verhit de olijfolie in een pan. Fruit de ui en knoflook totdat deze glazig zijn. Voeg de bouillon en de komkommer toe en laat dit geheel 5 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het fornuis af. Voeg de blaadjes munt toe. Hou enkele blaadjes apart voor de garnering.Pureer de soep nu met een staafmixer.Snijd de peterselie fijn. Als de soep een beetje is afgekoeld voeg je de Griekse yoghurt toe,eventueel wat zout en de peterselie. Zet de soep nu minstens twee uur weg in de koelkast om verder af te koelen. En dan is het natuurlijk heel persoonlijk hoe pittig je de soep wilt hebben. De blaadjes van de waterpeper snijd je in heel kleine stukjes en samen met wat blaadjes munt garneer je de soep. |
e soep.