Watermunt

   

Muntthee

Ingrediënten:

  • losse thee
  • muntblaadjes
     
Bereiding:
Gebruik jets minder thee dan normaal en voeg verse muntblaadjes toe. De muntthee op zijn minst 5 minuten laten trekken.

Komkommer met Daslook en Munt

Ingrediënten:

  • Komkommer,
  • yoghurt,
  • munt,
  • daslook,
  • citroensap
Bereiding:
Was en rasp de komkommer. Doe in een kom yoghurt, een paar fijn gesneden blaadjes daslook, citroensap, zout en peper .
Roer de rasp van de komkommer erdoor en zet het geheel koel weg. Garneren met een paar blaadjes munt.

Verse muntchutney

Ingrediënten:

  • 75 gram verse muntblaadjes
  • 1 eetlepel gerapte gember
  • 2 Spaanse pepers zonder zaad
  • 4 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels suiker
Bereiding:

Was de munt en droog hem in een doek. Gebruik alleen de blaadjes.
Maal de ingrediënten in een mixer of staafmixer tot er een homogene pasta ontstaat, eventueel wat water toevoegen.

Tip: Je kunt er 60 gram amandelen , hazelnoten, pijnboompitten of geroosterde pinda's in doen voor het fijnmalen. Het malen duurt dan wat langer en je moet hier altijd water aan toe voegen anders is dit te dik.

Heel lekker bij gebakken aardappel en tempé. Dit kan ook gemaakt worden van koriander of kervel.