Vogelmuur

   

Muursoep

Ingrediënten:

  • muur (de hele plant)
  • meel
  • boter
  • bouillon
  • zout
  • dille
  • sneetjes tarwebrood
Bereiding:
Hele muurplanten schoonwassen en heel fijn snijden, eventueel pureren. Een lichte meelsaus maken, muur erin doen en bouillon toevoegen. Zout naar smaak erbij doen en een kwartier koken. Een klein beetje dille even laten mee koken en de muursoep serveren met geroosterd tarwebrood.

Omelet met muur

Ingrediënten:

  • ei
  • meel
  • melk
  • zout
  • boter of vet
  • bladgroenten near keuze, bijv. Vogelmuur
Bereiding:
Per persoon 1 eierdooier, 1 eetlepel meel, 2 eetlepels melk en met zout vermengen. Een eiwit  stijf slaan en erdoor scheppen. Gewassen en fijngehakte, wilde plantensoorten in vet of boter smoren en aan het beslag toevoegen. Hiervan een omelet bakken. Je kunt ook de omelet eerst bakken en met de groentemassa als vulling oprollen.

Vogelmuursalade

Ingrediënten:

  • 1 grote bos vogelmuur
  • 2 handappelen
  • olie
  • azijn
Bereiding:
Vogelmuur schoonmaken en vermengen met blokjes appel. Meng olie en azijn, giet dit mengsel over de vogelmuursalade en schep alles goed door elkaar.