Veldzuring
Herderstasje met VeldzuringIngrediënten:
|
Bereiding: Gelijke hoeveelheden herderstasje en veldzuring goed wassen, grot snijden en in weinig boter gaar smoren. Een krachtige bouillon toevoegen en dikker maken met aardappelpuree en zure room. Afmaken met nootmuskaat, peper en tijm naar smaak. |
Madeliefje met VeldzuringIngrediënten:
|
Bereiding: Evenveel blad van madeliefje en zuring wassen en smoren in boter. Wat meel erdoor roeren, bouillon toevoegen en binden met een beetje room. |
Madeliefje met VeldzuringIngrediënten:
|
Bereiding: Neem van beide planten ongeveer evenveel bladeren. Kook de paardenbloembladeren apart tot ze bijna gaar zijn en voeg dan de zuringbladeren toe. Laten koken tot alles gaar is. Roer er een klontje boter door en voeg peper en zout naar smaak toe. |
ZuringsoepIngrediënten:
|
Bereiding: Drie handen vol zuringbladeren goed wassen, de stelen en de middennerven verwijderen. Het blad fijnhakken en in boter stoven, bouillon toevoegen en 20 minuten zacht laten koken. Eierdooiers met een beetje azijn en melk loskloppen en door de veldzuringsoep roeren. |
Zuringsoep 2Ingrediënten:
|
Bereiding: De zuring wassen en 1 - 2 minuten in een paar eetlepels water verhitten. De zuring fijn hakken. Je maakt van boter, bloem en wat water een witte, gebonden saus, die 15 minuten moet doorkoken. De gehakte zuring toevoegen en de soep met melk en glad geroerde eierdooier binden. De zuringsoep op smaak maken met peper, en zout. |
Zuringsoep met tomatenIngrediënten:
|
Bereiding: Snipper de zuring bladeren. Pel de tomaten en snij ze in stukjes. fruit de zuring in boter tot de bladeren zacht zijn. Laat de tomaten 5 minuten mee fruiten. Voeg hete bouillon toe. Breng de soep op smaak met zout, peper en suiker. Laat nog 5 minuten doorkoken. |
Gevulde eieren met ZuringIngrediënten:
|
Bereiding: Snijd 4 hardgekookte eieren doormidden. Verwijder het eigeel, maak dit fijn en meng er 2 eetlepels fijngehakte zuringbladeren en 2 plakken fijngesneden, gebakken spek door. Voeg circa 2 eetlepels zure room, mayonaise of een mengsel van 1,5 eetlepel olijfolie en 0,5 eetlepel citroensap toe. Vul de halve eieren met dit mengsel. |
ZuringsaladeIngrediënten:
|
Bereiding: Pluk de zuringbladeren van de stengel at. Kook ze en laat ze uitlekken. Giet er daarna gesmolten boter over. Voeg wat suiker en azijn toe. Versier de zuringsalade met rozijnen en plakjes ei. |
Zuringsalade met sinaasappelIngrediënten:
Voor de dressing:
|
Bereiding: De Zuringbladeren goed wassen en van de steel ontdoen. De partjes van de sinaasappelen goed pellen en in tweeën snijden, de wortelen in reepjes snijden. Zuring, sla, sinaasappelen, wortelen en rozijnen doorelkaar mengen. Ingrediënten voor de dressing mengen en over de salade doen. |