Smalle weegbree
Weegbreesalade 1Ingrediënten:
|
Bereiding: De blaadjes schoonwrijven, wassen en 30 minuten in koud water leggen. Fijn snijden en in een schaal doen. De olie met het citroensap en de kruiden vermengen, over de vyeegbreesalade gieten en goed door elkaar roeren. |
Weegbreesalade 2Ingrediënten:
|
Breeiding: Leg de schoongemaakte bladeren 30 minuten in zout water. Snijd ze daarna fijn. Vermeng olie citroensap en kruiden, giet het over de sla, roer goed door.Garneren met schijven rode bieten. |
WeegbreesapIngrediënten:
|
Bereiding: De blaadjes schoonmaken en snel wassen. Met 0,5 liter water en de honing zo lang opeen laag pitje koken tot de bladeren brui zijn geworden en het begint in te dikken. Het weegbreesap in schone potten gieten en goed afsluiten. Koel bewaren. Bij gebruik aanlengen met water, |
Weegbreesnoepjes |
Bereiding: Laat het sap van bovenstaand recept langer inkoken, tot de suiker gaat karameliseren. Verdeel klontjes stroop op een bakpapier en laat het afkoelen of wentel een stokje door de dikke pasta en maak je eigen lollie. |
WeegbreesoepIngrediënten:
|
Bereiding: Een lichte meelsaus verdunnen met bouillon en de bladeren (zonder nerven) erbij doen. De weegbreesoep ongeveer 15 minuten laten koken. Peterselie erover strooien en geroosterd witbrood erbij geven. |
WeegbreetheeIngrediënten:
|
Bereiding: Bladeren overgieten met heet water en vervolgens 10 minuten laten trekken. |
Bruine bonen met WeegbreeIngrediënten:
|
Bereiding: Doe de bonen in een kom en giet er de olie over. Snipper de ui en de weegbree en mix dat erdoor. Voeg de andere ingrediënten toe en breng op smaak met zout en peper. |
Weegbree-chapatiesIngrediënten:
|
Meng tde gist met het water. Voeg de weegbreezaadjes. zout, bloem, zemelen en olie toe. Kneed het deeg and laat het 20 minuten rusten. Snijdt het vervolgens in 10 stukjes. Neem een stukje in je hand en maak het zo dun mogelijk. Doe dat met alle stukjes. Bak de chapaties in een hete pan met olie tot ze lichtbruin zijn. Dat duurt ongeveer 2 minuten per kant. |