Ridderzuring
VerpakkingsmateriaalIngrediënten:
|
Bereiding: Wanneer je iets wilt koken dat kwetsbaar is en snel verbrand (vlees, vis, brood) dan kun je het inpakken in aluminiumfolie, maar dat staat een haaks op de visie van koken uit de natuur. De grote bladeren van Ridderzuring zijn een perfect alternatief. Ze zijn eetbaar en bijna smaakloos. Mocht er een stukje verbranden, dan is er aan het blad niets verloren. |
MeelIngrediënten:
|
Meel is vaak een tot poeder gemalen graansoort. Bereiding: Een eenvoudige manier om van granen meel te malen is door met een vrij ronde steen over een steen met een lichte uitholling te gaan waarop het graan. Een andere manier is om het tot meel fijn te stampen. Hiervoor kan een uitgeholde (hardhouten) boomstam worden gebruikt waar het graan in wordt gedaan endaarna met stampers fijn gestapt. Daarnaast bieden bepaalde vruchten ook de mogelijkheid om meel te verkrijgen. Naast de bekende graansoorten als gerst, rogge en tarwe zijn er ook andere planten waar meel van kan worden gemaakt:
|