Pijlkruid

   

Gebruik algemeen

In de herfst vormt Pijlkruid dikke overwinteringsknollen. De zetmeelhoudende, zoet-aromatisch smakende knolletjes worden in China en Japan als groente gegeten.
De knolletjes worden geschild, in kleine stukken gesneden en vervolgens gekookt. Ze zijn een bestanddeel van veel Aziatische gerechten. De knollen bevatten 20% zetmeel en 5% eiwit.
Ook de jonge bladeren zijn eetbaar.

Chips van Pijlkruid

Ingrediënten:

  • knol van Pijlkruid
  • frituurvet
Bereiding:
De chips zijn niet moeilijk te maken en het resultaat is echt superlekker. Schil de knolletjes maar laat het steeltje eraan zitten, daaraan hou je het knolletje vast als je er op een mandoline dunne plakjes van schaaft. Frituur de plakjes op ongeveer 170°C tot ze net verkleuren. Niet teveel tegelijk, want ze mogen niet aan elkaar gaan vastplakken. Smaakt als een kruising tussen chips en kroepoek.