Mierikswortel

   

Mierikswortelsaus 1

Ingrediënten:

  • 100 gr. boter
  • 1 el. citroensap
  • mespunt zout
  • 1 el. geraspte mierikswortel.
Bereiding: Laat de boter zacht worden, maar niet smelten. Roer de boter luchtig en voeg druppel gewijs het citroensap toe. Roer er dan iets zout en tenslotte de mierikswortel door.

Mierikswortelsaus 2

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel mierikswortel (geraspt);
  • 1 eetlepel (grove)mosterd;
  • 1 ui;
  • 2 tenen knoflook;
  • 3 tot 4 eetlps mayonaise;
  • 3-4 eetlepels yoghurt;
  • zout en peper
Bereiding:
Ui heel fijn snijden. Knoflook pellen en uitpersen. In schaaltje alle ingredienten doorelkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper.

Mierikswortelsoep

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels vers geraspte mierikswortel (of uit een potje)
  • 2 dl slagroom
  • 2 dl melk
  • 1/2 bouillontablet
  • peper, zout
  • 1 theelepel fijngehakte dille
Bereiding:
In een pan de olie verhitten en de geraspte mierikswortel al roerende met een houten lepel even fruiten.
De slagroom, de melk en het bouillontablet toevoegen.
Het geheel ca. 10 minuten laten koken.
Op smaak brengen met zout en peper.
De soep in kommen schenken en tenslotte bestrooien met dille.