Kleine pimpernel

Algemeen

In de Engelse keuken wordt dit kruid graag gebruikt in salades vanwege de komkommerachtige smaak. Ook geeft het de salade een nootachtige smaak mee. Hierdoor smaakt het uitstekend in een tomatensalade, aardappelsalade en komkommersalade. U kunt hiervoor fijngesneden blad van de kleine pimpernel eenvoudig toevoegen. De kleine pimpernel geeft een verfijnde smaak aan vinaigrettes en mayonaise. Het kruid kan goede diensten doen als garnering op soepen, asperges en visschotels. U kunt ze het best vlak voor het opdienen fijngesneden er over strooien. Kook het kruid liever niet mee. Door verwarming verliest het alle smaak.

Bagel met roomkaas, kleine pimpernel en gerookte zalm

Ingrediënten:

  • 1 kopje gehakte kleine pimpernelblaadjes
  • 2 verse bagels (of afbakbagels)
  • 1 pakje roomkaas
  • 4 plakken gerookte wilde zalm
  • peper en zout naar smaak
Bereiding:
Verwarm de bagels (of bak ze af in de oven, bij de afbakvariant).
Prak de gehakte pimpernel goed door de roomkaas.
Maak op smaak met peper en zout.
Doe op elke bagel twee grote plakken zalm.
Besmeer de bagels rijkelijk met het roommengsel en kruid met peper en zout.