Klein hoefblad
Klein hoefblad met aardappelenIngrediënten:
|
Bereiding: De bladeren van klein hoefblad goed wassen, fijn snijden en met de rauwe; in dobbelsteentjes gesneden aardappelen gaar koken in water met zout. Fijngehakte ui met boter en meel aanbraden, het kookvocht erbij gieten en de groente er doorheen roeren. Op smaak afmaken met wat peper en zure room. |
Confiture van Klein hoefbladIngrediënten:
|
Bereiding: Een confiture met een uitgesproken pure smaak, die in een handomdraai is gemaakt. Meng met een staafmixer of keukenmachine een geschilde sinaasappel, gedroogde dadels zonder pit naar smaak, en 8 klein hoefbladbloemen. |
Klein hoefblad jam en siroopIngrediënten:
|
Bereiding: Doe de bloemen in een pan. Zet ze net onder water. Doe er de oppervlakkig geschilde, in schijfjes gesneden sinaasappels en citroenen bij. Laat 10 minuten op een heel zacht vuurtje staan. Neem van het vuur en laat een nacht trekken. Zeef de bloemen en druk het vocht goed in een neteldoek uit. Neem nu 1 liter van dit aftreksel en doe er een halve kilo geleersuiker bij. Volg de instructies op de verpakking. Als je 1 liter vocht met 1/2 kilo gewone, fijne suiker zachtjes aan de kook brengt en die kokendhete brij in omgespoelde glazen potten doet, dan heb je een lekkere siroop. Doe de potjes boordevol, zet het schroefdeksel erop en laat ze omgekeerd afkoelen. Doe de siroop op pannenkoeken, in yoghurt, op ijs of op fruitsla. |