Rode klaver en Witte klaver
Gebruik algemeen |
De wortel van de klaver kun je van september tot februari gebruiken door
|
KlaversaladeIngrediënten:
|
Bereiding: Kook de rijst in water met wat zout. Mengolie en sap door de hete rijst. Haal de steeltjes van de klaver en hak de blaadjes klaver en munt fijn. Roer dele klaversalade door de rijst. Gebruik de klaverbloempjes als garnering. |
KlaverpannenkoekjesIngrediënten:
|
Bereiding: Snijdt de klaverblaadjes fijn en haal de bloemblaadjes uit de hoofdjes. Mix het grootste deel van de klaverstukjes met bloem en melk en kneed er een deeg van. Voeg één voor één de eieren toe en kneed deze door het deeg. Voeg tenslotte het zout en vanillesuiker toe. Laat het deeg 20 minuten rusten. Voor extra smaakbeleving kun je het donker bier toevoegen. Wanneer het deeg te dik ik kun je een klein beetje extra water of melk toevoegen. Smelt boter in een pan en bak het deeg als pannenkoekjes. Rol de pannenkoekjes op en strooi er de overgebleven klaver overheen. |