Japanse duizendknoop
Japanse duizenknoop geleiIngrediënten:
|
Bereiding: Gebruik de dikke jonge stengels die nog zacht zijn. |
Crumble van Japanse duizenknoopIngrediënten:
|
Bereiding Was de duizendknoop en verwijder alle blaadjes, die zijn bitter. Snij de stengels in stukjes, net als rabarber en was ze. en alle blaadjes en topjes eraf gehaald. In stukjes gesneden en gemengd met 2 zakjes vanillesuiker en de frambozen. En nog wat suiker los erover gestrooid. |
Taart van Japanse duizenknoopIngrediënten:Bodem:
Vulling:
|
Bereiding: Maak de bodem, maar niet te lang kneden. In een vorm die bedekt is met bakpapier het deeg uitdrukken. Strooi de gehakte noten op de bodem van het deeg. Snij de stengels in smalle ringetjes. Maak een mengsel van de vulling en de duizendknoop en dan dit mengsel over de noten gieten. Ongeveer 1 uur bakken in een voorverwarmde oven, bij voorkeur met onder-/bovenwarmte. Het is niet een echt zoete taart, bijna hartig. Je kunt hem lauw eten, maar koud is hij ook erg lekker. |