Hop

   

Hopspruitensalade

Ingrediënten:

  • hopspruiten
  • azijn,
  • olie,
  • peper,
  • zout,
  • ui
Bereiding:

De jonge hopspruiten in water met zout koken tot ze zacht zijn. In een zeef doen en laten schrikken met koud water. Een slasaus maken van azijn, olie, zout, peper en ui en deze over de
hopspruiten gieten en 2 uur laten staan.

Gebakken hopspruiten

Ingrediënten:

  • hopspruiten
  • beslag
Bereiding:
De bladeren en spruiten zijn ook erg lekker als ze in beslag worden gewenteld en gebakken. Wentel de bladeren en spruiten door een beslagje en bak ze in frituurvet of de koekenpan.

Omelet van hopscheuten

Ingrediënten:

  • 4 eieren,
  • 1 teen fijngehakte knoflook
  • een handvol jonge hopscheuten
  • olijfolie, zout en peper
Bereiding:
Was de jonge hopscheuten. Klop de eieren los met het zout en peper. Verhit de olijfolie en schenk hierin het eimengsel. Leg hier de hopscheuten bovenop. Bak het tot het eimengsel gestold is.

Omelet van hopscheuten 2

Ingrediënten:

  • 200 gr hopscheuten (de groene uitlopers)
  • 4 eetlepels goede olijfolie
  • 5 grote eieren
  • 20 gr geraspte parmezaanse kaas
  • zout en peper naar smaak
Bereiding:
Was de hopscheuten en laat ze goed uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan van ongeveer 20 cm en doe de hopscheuten in de pan. Bak ze op matig vuur een paar minuten tot ze zacht worden. Klop de eieren met de parmezaanse kaas en het peper en zout. Zet het vuur iets hoger en giet het eiermengsel er bij. Bak de omelet aan de ene kant goudbruin. Laat vervolgens de omelet op een bord glijden en doe de pan omgekeerd op het bord. Draai dan het hele zaakje in één snelle beweging om. Bak vervolgens de andere kant snel goudbruin, zonder de binnenkant droog te laten worden. Serveer, in punten gesneden, warm of koud.