Hazelaar
Hazelnoten zijn heerlijk om los te eten. Daarnaast worden hazelnoten veel verwerkt in allerlei voedingsmiddelen. Vooral de combinatie met chocolade wordt zeer gewaardeerd. Denk bijvoorbeeld maar aan chocoladerepen waarin hazelnoten zijn verwerkt of chocoladepasta. Ook in andere zoete gerechten, zoals taart, komen de hazelnoten prima tot zijn recht. In vegetarische gerechten worden noten, waaronder ook hazelnoten, veelal gebruikt in plaats van vlees. Hazelnoten bevatten zeer veel voedingsstoffen, 100 gr. hazelnoten bevat bijvoorbeeld 667 kcal aan energiewaarde.
HazelnootkoekIngrediënten:
|
Bereiding: Maal de hazelnoten. Suiker, vanillesuiker, bakpoeder en bloem vermengen. Scheutje voor scheutje ongeveer 7 eetlepels melk erdoor roeren, tot het beslag traag van de lepel loopt. Het deeg in een ingevette bakvorm doen. De hazelnootkoek moet je ongeveer 45 minuten in een oven (175 - 200 graden) bakken. |
Zuurbesmix met hazelnotenIngrediënten:
|
Bereiding: Meng het moes goed door de karnemelk. Roer er de fijngeraspte hazelnoten doorheen. Suiker erbij en dele zuurbesmix over twee glazen verdelen. |