Haagwinde

   

Gevulde Haagwindebloemen

Ingrediënten:

  • 150 gr. rauwe, ongezouten cashewnoten
  • 1 tomaat
  • scheutje citroensap
  • klein handje hondsdraf
  • grote eetbare bloemen, zoals Oost Indische kers, stokroos, haagwinde, teunisbloem
  • zout en peper
Eetbare bloemen maken van je bord een feestje, door hun felle kleuren en mooie vormen. Grote bloemen, zoals de bloemen van Oost Indische kers, Grote teunisbloem en Haagwinde, zijn heel geschikt om te vullen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met een wilde kruiden-roomkaas , een mengsel van dadels met gorgonzola en walnoten of, zoals in dit recept, een notenspread.

Bereiding:
Laat de cashewnoten 1 nacht weken in water.
Giet het weekwater af en pureer de cashewnoten samen met de tomaat, het citroensap en de hondsdraf.
Gebruik hiervoor een staafmixer of een blender. Breng op smaak met zout en peper.
Pluk de bloemen kort voor gebruik, ze verwelken snel. Controleer ze op beestjes en haal de stampers uit de stokroos bloemen.
Vul elke bloem voorzichtig met een koffielepel notenspread en vouw ze iets dicht. Lekker in combinatie met plakjes komkommer.