Grote zandkool

Rucola zoals je het in de winkel koopt, bestaat voornamelijk uit Eruca, maar soms ook uit Grote zandkool of Raket-soorten. Deze drie soorten groeien wild in Nederland. Je kunt ze dus gebruiken voor alles waar je rucola voor zou gebruiken. Het is immers hetzelfde! Hieronder een voorbeeld.
 

   

Pesto met wilde rucola

Ingrediënten:

  • zonnebloemolie,
  • 1 teentje knoflook,
  • belegen boerenkaas,
  • walnoten,
  • citroensap en rasp van een halve schil,
  • een beetje peterselie,
  • eventueel wat zout en peper.
Bereiding:

Maak eens een pesto van wilde rucola. Maak de kaas en noten klein en pers de knoflook uit. Mix vervolgens alles door elkaar. 

Zandkoolsoep

Ingrediënten:

  • een handje grote zandkoolbladeren
  • een handje melganzenvoet/sla/vogelmuur
  • een ui
  • kleine aardappel
  • beetje room
  • peper, zout
  • bouillonblokje
  • olijfolie

Bereiding:
Ui fijn snijden en fruiten in olie. Dan de aardappel in blokjes, de zandkoolbladeren en andere groenten even mee laten stoven, en water toevoegen en laten koken, met bouillonblokje. als de aardappel gaar is mixen met staafmixer, en nog even laten doorkoken. Achteraf beetje room of melk toevoegen.

 


Maak een gratis website Webnode