Grote teunisbloem
Gekookte wortelsIngrediënten:
|
Bereiding: Was de wortels goed, schrap ze en kook ze gaar. Teunisbloem: stevig wassen, schoon krabben, koken in zout water tot ze zacht zijn. |
TeunisbloemwortelsaladeIngrediënten:
|
Bereiding: De teunisbloemwortels in zout water gaar koken en daarna in schijven of repen snijden, Een dressing maken van azijn, olie en veel soorten kruiden zoals dille, duizendblad of tijm en dele door de teunisbloemwortel-salade heen scheppen. |
Gevulde TeunisbloemenIngrediënten:
|
Eetbare bloemen maken van je bord een feestje, door hun felle kleuren en mooie vormen. Grote bloemen, zoals de bloemen van Oost Indische kers, teunisbloem en stokroos, zijn heel geschikt om te vullen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met een wilde kruiden-roomkaas , een mengsel van dadels met gorgonzola en walnoten of, zoals in dit recept, een notenspread. Bereiding: Laat de cashewnoten 1 nacht weken in water. Giet het weekwater af en pureer de cashewnoten samen met de tomaat, het citroensap en de hondsdraf. Gebruik hiervoor een staafmixer of een blender. Breng op smaak met zout en peper. Pluk de bloemen kort voor gebruik, ze verwelken snel. Controleer ze op beestjes en haal de stampers uit de stokroos bloemen. Vul elke bloem voorzichtig met een koffielepel notenspread en vouw ze iets dicht. Lekker in combinatie met plakjes komkommer. |
Gevulde Teunisbloemen 2Ingrediënten:
|
Bereiding: Laat de dadels een uurtje weken in het sinaasappelsap. Snijd de dadels zeer fijn. Prak ze door de gorgonzola. Vul elke bloem met een kleine theelepel van het mengsel en schik ze op een bordje of amuselepels. |