Grote engelwortel
Gebruik algemeen |
De jonge stebngels kunnen gepeld worden en in stukjes gesneden (in kleine hoeveelheden) rauw in een salade of gekookt als groente. De jonge bladeren kunnen in de sla, of gekookt als groente. De bloemen parfumeren fruitgerechten. De zaden hebben veel etherische oliën en worden gebruikt als specerij. |
Geconfijte engelwortelIngrediënten:
|
Bereiding: Dag 2: Haal de stengels uit de siroop en kook de siroop op met 250 gram toegevoegde suiker. De engelwortel gaat er weer bij en blijft 24 uur afgedekt staan. Dag 3: Herhaal dit proces. Dag 4: Voeg nu 250 gram suiker toe en kook de stengels tot ze glazig zijn. Dan laat je ze weer afkoelen in de siroop. Haal ze nu uit de siroop en leg ze op een rooster om uit te druipen. Droog ze daarna 24 uur bij 50 graden C. tot ze niet meer plakkerig zijn. Dag 5: Bewaar ze luchtdicht zodat er geen vocht bij kan komen. Verwerk in toetjes en gebak. |