Gewoon duizendblad
DuizendbladtheeIngrediënten:
|
Bereiding: Thee laten trekken met duizendbladbladeren. De duizendbladthee eventueel aanzoeten met honing en op smaak brengen met citroen. |
DuizendbladsaladeIngrediënten:
of
|
Alleen jong blad gebruiken bij de bereiding van deze salade van drie wilde kruiden.
Bereiding:
Maak de kruiden schoon. Snijd het duizendblad fijn. Snijd de komkommer en aardappel in dunne plakjes. |
Witte donderdagsoepIngrediënten:
|
Bereiding:
Verwarm de olie in een pan. Bak de esneden uien licht aan. Maak een lichte bouillon met water en de plantaardige bouillon. Doe die bij de uien. Schuif de kruiden in het kokend water en laat heel even koken. Mix alles fijn. Bind de soep met de roux. Kruid naar smaak met peper en kruidenzout. |
Duizendblad als groenteIngrediënten:
|
Bereiding: Kook de bladeren voor ongeveer 20 minuten, tot ze mals zijn. Giet het af en smoor de bladeren met boter in een koekenpan. De groente is geschikt bij vleegerechten. De blaadjes zijn een beetje bitter, dus eet er niet te veel van. De jonge bladeren worden als spinazie klaargemaakt of in soep meegekookt. |