Gewone veldsla
Veldsla-soepvoor 4 personen Ingrediënten:
|
Bereiding: Maak de veldsla schoon, snipper de ui en sjalotjes Snij de aardappelen in dunne plakjes. Laat de helft van de boter smelten, laat de ui, sjalot en de veldsla 5 minuten stoven, maar bewaar een paar blaadjes voor de versiering. Doe er de aardappelen bij en voeg 1,5 l kokend water toe. 30 minuten laten koken op laag vuur. Bak de spekblokjes uit in de resterende boter en laat ze daarna uitlekken zodat ze goed droog zijn. Mix de soep en roer de room er door. Peper en zout naar smaak en een paar druppels tabasco toevoegen. Roer het spek door de soep en strooi er de croutons over en een paar baadjes veldsla voor de versiering |
Veldsla-stamppotvoor 4 personen Ingrediënten:
|
Bereiding: De aardappelen schillen en gaar koken. De spekreepjes uitbakken. De veldsla wassen en de wortelvoetjes verwijderen, daarna goed drogen! Melk verwarmen met een klontje boter er bij. De gaar gekookte aardappelen stampen, hier de veldsla overheen leggen (rauw). Daarna het uitgebakken spek er bovenop samen met het vet uit de pan.;br: Dan samen met de hete melk (zoveel als nodig is om een smeuïge puree te krijgen en zeker niet teveel) het geheel door elkaar roeren, en eten maar! |
Veldsla-stamppotvoor 4 personen Ingrediënten:
|
Breieidng: De pesto kan met de vijzel of in de keukenmachine gemaakt worden. Doe alle ingrediënten behalve de olie in de machine, laten draaien en rustig de olie erbij doen tot de gewenste dikte bereikt is. Op smaak brengen met peper en zout. |