Gewone berenklauw
Gestoofde jonge lotenIngrediënten:
|
Gewone berenklauw is te gebruiken als gekookte of gestoomde groente (zoals broccoli). Bereiding: Stoof de jonge loten met wat boter en net genoeg water totdat de stengels zacht zijn geworden. Ongeveer 10 minuten. Strooi er peper en zout over en besprenkel met een beetje citroensap. Gebruik de gewassen, zeer jonge scheuten en doe ze met aanhangend water in een pan met een grote klont boter. Voeg peper en zout toe en laat het geheel ongeveer 8 min. sudderen. Serveer met een plakje citroen. |
Aardappelpuree met Gewone berenklauwzaadjesIngrediënten:
|
Bereiding: Zet de aardappels op met weinig water zodat de aardappels ongeveer tot de helft onder staan. Strooi er wat zout overheen. Vijzel ondertussen de berenklauwzaadjes zodat de aroma’s vrijkomen. Giet eventueel overtollig kookvocht af als de aardappels gaar zijn en pureer met de rest van het kookvocht en een behoorlijke scheut olijfolie, wat gemalen peper en de zaadjes. Strooi er wat achtergehouden zaadjes overheen. |