Gele waterkers en Witte waterkers

   

Gesmoorde waterkers

Ingrediënten:

  • waterkersbladeren
  • bouillon
  • meel
  • boter
Bereiding:

De waterkersbladeren van de stelen rissen en goed bakken. In een beetje vleesbouillon gaar smoren en binden meteen lichte meelsaus.

Waterkerssoep

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 ¼ liter groente bouillon
  • 3 bosjes waterkers (ongeveer 4 ons)
  • 2 eieren
  • ½ eetlepel suiker
  • 2 eetlepels (koffie)room
  • peper en zout naar smaak
Bereiding:

Fruit de ui in de boeter goudbruin.
Voeg de bloem toe en bak hem even gaar.
Roer er nu met een garde de bouillon door en blijf roeren op de kookplaat tot er een gladde licht gebonden soep ontstaat.
Voeg en nu de fijn gesneden, of gepureerde waterkers toe.
Klop de eieren los met de room en een scheutje warme soep. Doe dit roerend in de soep en warm hem door, maar laat de soep niet koken.
Voeg nu het zout, peper en suiker toe.