Framboos
FruitIngrediënten:
|
Net als bij de bosaardbei heeft de wilde framboos een sterkere smaak dan de gecultiveerde soorten. Wilde frambozen zijn vooral rauw erg lekker, al dan niet in combinatie met andere vruchten, of gemengd met yoghurt, slagroom, kwark of creme fraice. Als jam en siroop is de wilde framboos ook erg lekker en frambozenazijn is een bijzondere toevoeging aan salades. Frambozen kunnen goed ingevroren worden, maar behouden niet hun vorm als ze ontdooien. Wel is er dan een lekkere saus/siroop van te maken door ze kort in een klein laagje water te koken. |
Eenvoudige frambozenschotelIngrediënten:
|
Bereiding: Frambozen schoonmaken, goed wassen en uit laten lekken. Kook de helft met wat kaneel tot moes. Wrijf dit door een zeef en breng het sap met aardappelmeel aan de kook. Voordat de moes helemaal koud is, suiker en vanillesuiker naar smaak toevoegen. De overige frambozen erdoor scheppen en de koude frambozenschotel opdienen. |