Eekhoorntjesbrood

   

Gepaneerd eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:

  • 250 gram paddestoelen
  • 1 - 2eieren
  • 30 gram broodkruim
  • 30 gram boter
  • peper en zout
Bereiding:
Paddestoelen afwrijven met toiletpapier, wassen, uit laten lekken en in plakken van 0,5 a 1 centimeter snijden. Zout en peper over strooien. Het ei door het broodkruim roeren. Het eekhoorntjesbrood door de eimassa halen en bakken.

Paddestoelen-tutti-frutti

Ingrediënten:

  • 250 gram paddestoelen
  • 1 eetlepel olie
  • 1 koffielepel peterselie
  • zout, peper
  • 1 citroen
  • sla
Bereiding:
Paddestoelen schoonmaken, wassen, uit laten lekken en in stukjes snijden. 10 - 15 minuten in  hete olie fruiten en afmaken met peterselie, peper, zout en een paar druppels citroensap. Deze paddestoelen-tuttifrutti opdienen op slablaadjes met een schijfje citroen.

Paddestoelenomelet

Ingrediënten:

  • 500 gram paddestoelen
  • 3 - 4 eieren
  • 1 ui
  • 50 gram boter
  • peper, zout, peterselie

Bereiding:
Paddestoelen schoonmaken, wassen, uit laten lekken en in plakjes snijden. Ui fijnhakkenen in de boter fruiten. Paddestoelen en peterselie erbij doen en war peper en zout toevoegen. Net zolang sloven tot alle vloeistof net is verdampt. Klop de eieren met een beetje zout los, giet dit over de paddestoelen en laat dele paddestoelomelet even stollen.