Braam
FruitIngrediënten:
|
Bereiding: Bramen zijn rauw erg lekker, maar kunnen natuurlijk ook in allerlei gerechten verwerkt worden. Bramentaart, bramenjam (braam en appel is een klassieke combinatie), bramenazijn, gemengd door een fruitsalade, mogelijkheden genoeg. |
BramentaartIngrediënten:Dough:
|
Mix the butter and flour together, add sugar and then eggs. Bake the pie for another 15 minutes until the custard has set. Eat the pie cold with whipped cream. |
BramentheeIngrediënten:
|
Bereiding Laat de bladeren in kokend water ongeveer 10 minuten trekken. Daarna de bramenthee door een zeef gieten. |
Wild summerpuddingIngrediënten:
|
Bereiding: Beleg een 9 dl puddingvorm met de sneetjes brood zodat er geen plekje onbedekt is. Druk het brood goed aan. Hou genoeg brood over om de bovenkant te bedekken. Verwarm het water met de suiker zodat de suiker oplost. Voeg het fruit toe en laat een paar minuten verwarmen. Zeef het fruit kort en doe de vruchten met aanhangend vocht in de puddingvorm en dek af met het resterende brood. Dek de vorm af met een bord en leg daar iets zwaars bovenop. Laat een nacht op een koele plaats staan. Kook het gezeefde vocht (ongeveer 150 ml) op tot een stroperige saus en laat afkoelen. Stort de pudding de volgende dag en giet er de saus overheen. Serveer met on- of lichtgeklopte room. (Eigenlijk moet het dubble cream zijn die van zichzelf dik is.) Heel Engels en ongelooflijk lekker. |
Wild summerpuddingIngrediënten:
|
Bereiding: Bramen uitzoeken, wassen en drogen. Zonder water voorzichtig koken totdat het sap vrijkomt. Suiker erdoor, laten inkoken. Goed roeren. De bramenjam iets laten afkoelen en in warme, glazen patten doen. Wil je gelei maken, dan zeef je het sap eerst door een doek en daarna pas met de suiker inkoken. |
BramenjamIngrediënten:
|
Bereiding: Maak de bramen schoon en spoel ze af. Mix de bramen met de suiker en laat het op een koele plaats een paar uur staan. Verwarm het mgensel langzaam en kook de jam ongeveer 15 minuten. Giet de jam in een jampotje en sluit het potje onmiddelijk af. Na afkoelen is de jam te gebruiken. Wanneer je de jam lang wilt bewaren moet je conserveermiddel toevoegen. |