Boerenwormkruid
Groene eierkoek boerenwormkruidIngrediënten:
|
Bereiding: Pluk de bloemen van het boerenwormkruid als de dauw is opgedroogd. Verwijder alle groene stengeltjes en snijd de kleine gele bloemhoofdjes in stukjes. Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker schuimig. Voeg dan het bakmeel, het zout en het aardappelmeel toe. Spatel tot slot de stukjes boerenwormkruidbloempjes door het beslag. Neem vooral niet meer dan 1 eetlepel bloempjes op 3 eieren want deze bloemen hebben een sterk kruidige smaak. Leg op een beboterd bakblik met behulp van een eetlepel bergjes van dit beslag. Tijdens het bakken zal het uitzetten en rijzen. Houd dus een grote afstand tussen de bergjes. Bak de eierkoeken in een voorverwarmde oven bij 150 graden in 10 minuten goudkleurig gaar. Geef deze kruidige eierkoeken geregeld aan kinderen, omdat boerenwormkruid een van de beste bestrijdingsmiddelen tegen wormen is. |