Amerikaanse vogelkers
VogelkerswijnIngrediënten:
kenmerken wijn:
|
Wijn maken is een uitgebried en tijdrovend proces. Omdat Amerikaanse vogelkers veel bessen levert en het een mooie wijn wordt is deze opgenomen in dit overzicht. Het is echte niet geschikt voor een beginner. Starter : 500 cc appelsap + 50 tot 100 gram suiker tegen de kook aan brengen. 4 gram gistvoedingszout + vit B + vit C bij de lauwe vloeistof doen 1,5 gram gist [30 minuten geweekt in 10 delen lauw water] toevoegen en de fles afsluiten met dikke prop watten. 24 - 48 uur op een warme plaats wegzetten en dagelijks enkele keren goed schudden. Pulpgisting duurt bij mij meestal 8 - 10 dagen, 2 x daags roer ik wat suiker door de pulp om de gisting op gang te houden als de suiker uit de vruchten al vergist is. Tweede gisting De vogelkersen kneuzen en ongekookt toevoegen. Na de pulpgisting en zeven aanvullen met water tot 10 liter. Deze wijn is zo donker dat ze gebruikt om te lichte rode wijn bij te kleuren. |