Bosaardbei
De bosaardbei heeft een muskusachtige geur en een zoete, aromatische smaak. Het is heel goed te begrijpen, dat de vrucht tot de 17e eeuw werd geteeld voor consumptie. Hoewel de vruchten van de gecultiveerde aardbeiplanten groter, smakelijker en zoeter zijn, zijn de kleine vruchtjes van de bosaardbei niet te versmaden. Bosaardbeien zijn bijvoorbeeld te gebruiken in fruitcocktails of op gebak.
FruitIngrediënten:
|
Bereiding: Ze zijn het beste rauw te gebruiken, omdat je niet er vaak niet genoeg kunt verzamelen om er jam of siroop van te maken. Wel zou dit kunnen in combinatie met gekweekte aardbeien of andere vruchten. |
AardbeientheeIngrediënten:
|
Bereiding Laat de bladeren in kokend water ongeveer 10 minuten trekken. Daarna de aardbeienthee door een zeef gieten. |
Wild summerpuddingIngrediënten:
|
Bereiding: Beleg een 9 dl puddingvorm met de sneetjes brood zodat er geen plekje onbedekt is. Druk het brood goed aan. Hou genoeg brood over om de bovenkant te bedekken. Verwarm het water met de suiker zodat de suiker oplost. Voeg het fruit toe en laat een paar minuten verwarmen. Zeef het fruit kort en doe de vruchten met aanhangend vocht in de puddingvorm en dek af met het resterende brood. Dek de vorm af met een bord en leg daar iets zwaars bovenop. Laat een nacht op een koele plaats staan. Kook het gezeefde vocht (ongeveer 150 ml) op tot een stroperige saus en laat afkoelen. Stort de pudding de volgende dag en giet er de saus overheen. Serveer met on- of lichtgeklopte room. (Eigenlijk moet het dubble cream zijn die van zichzelf dik is.) Heel Engels en ongelooflijk lekker. |